Modernisering vrijstaand huis

Open en toch aparte ruimten.

In dit huis waren veel jaren '70 elementen waardoor het huis gedateerd aandeed. Onze opdrachtgevers wilden het huis moderniseren, ruimtelijk maken en toch de intimiteit behouden.

Ruimtelijke werking wordt bereikt door het maken van 1 ruimte met gedeeltelijke scheidingswanden zodat er wel een visuele grote ruimte ontstaat maar diverse functies gescheiden worden. Naast gedeeltelijke wanden kan ook door plafondverlaging, verlichting of kleurstelling eenzelfde effect bereikt worden.

Om eenheid en samenhang door de hele woning te bereiken is het belangrijk details, kleur of materiaal consequent terug te laten komen. Gedoseerd en op de juiste plaats het juiste middel zorgt voor versterking van de beleving.

Beleef de ruimte!

"Ruimtelijk. modern en toch intiem". Dat was het vertrekpunt.

Door het gebruik van gedeeltelijke afscheidingen zonder binnendeuren staan ruimten, hoewel duidelijk apart door afscheiding en functie, toch met elkaar in verbinding en blijft een ruimtelijk idee bestaan. Het consequent gebruik van wit stucwerk door de hele woning versterkt deze beleving.

De spiltrap die als centraal element in het huis is geplaatst is een eyecatcher. De vorm can het trapgat benadrukt de vorm van de spiltrap. Op de bovenverdieping is onder het schuine dak een een afgesloten werkkamer gemaakt. De bibliotheekwand en de sfeerverlichting verhogen de beleving van gezelligheid. De inpandige erker is speciaal gemaakt als hoek waar het met een goed boek op een regenachtige dag goed toeven is

Ook in de masterbedroom is door een kunstmatige sterrenhemel een sfeerverhogend element aangebracht.